Electronic, Lifestyle

128GB Flash Drive

Advertisement:

Dunia Digital.

Sekiranya pada zaman 80-an, penyebaran maklumat banyak menggunakan kertas. 90-an mengubah kepada sesuatu yang lebih menarik dengan grafik yang cantik dan kertas yang lebih bermutu tinggi. Penggunaan dakwat bermutu juga menghasilkan kesan yang lebih cantik.

Era ini juga telah mula pendedahan terhadap teknologi maklumat dengan penggunaan komputer kepada pelajar. Penyimpanan data pada masa ni tidak lagi menggunakan Pen Drive (Flash Drive), tapi menggunakan disket. Disket hanya dapat menyimpan sedikit sahaja data. Kebanyakan menggunakan Disket berkapasiti hanya 100MB.

Permulaan Era Internet.

Ramai anak muda dan remaja pada zaman 90-an telah mula berjinak-jinak dengan komputer dan memenuhi Pusat Komputer (Cyber Café) yang telah semakin banyak dibuka untuk memenuhi keperluan semasa. Macam-macam maklumat yang boleh diperolehi dari bahan-bahan bacaan sehinggalah kepada hiburan yang pelbagai.

Saya masih ingat lagi bagaimana saya melayari Internet pada pertama kalinya dan merasa amat teruja dengan Teknologi Maklumat pada masa itu. Di situ juga tempat pelajar macam saya membuat kerja untuk pembelajaran kolej.

Satu lagi gadget yang penting dan mesti ada ialah Pen Drive (Flash Drive) yang kami gunakan untuk menyimpan hasil kerja pembelajaran. Masa tu, Pen Drive (Flash Drive) 500MB dah cukup untuk keperluan menyimpan maklumat yang menggunakan perisian software Words atau Xcell sebelum print untuk dihantar pada pensyarah.

Untuk hiburan di Internet, kebanyakannya main game atau dengar lagu. Dengan Pen Drive (Flash Drive) yang tak berapa besar kapasiti itu, dapat juga download beberapa lagu kegemaran dan kemudian upload semula pada komputer peribadi (desktop). Nak download game..!!? Memang tak dapat la nak download kecuali beli terus cd game sahaja. Pen Drive (Flash Drive) tak berapa besar kapasiti membuatkan terpaksa berulang-alik beberapa kali untuk download lagu-lagu kegemaran.

Dalam Era Millinium, telah mula dipasarkan Pen Drive (Flash Drive) yang mempunyai kapasiti lebih besar. Pen Drive (Flash Drive) 1GB menjadi revolusi. Lebih banyak boleh muat turun (download) lagu-lagu yang menarik. Perisian Grafik juga memerlukan penggunaan data yang banyak dan memerlukan Pen Drive (Flash Drive) yang berkapasiti lebih tinggi. Untuk memenuhi keperluan pengguna, banyak lagi Pen Drive (Flash Drive) yang berkapasiti lebih tinggi telah masuk ke dalam pasaran.

Advertisement:

Knife Sharpener (3)

Zaman Penyebaran (Viral).

Kurun ke 21 mendedahkan kepada maklumat tanpa batasan dan lebih meluas lagi. Banyak syarikat telah membuka bermacam-macam Laman Sosial untuk memudahkan kita berhubung dengan rakan-rakan serta berpeluang untuk membuat kenalan baru. Lebih banyak maklumat yang menarik yang kita boleh download termasuklah video.

Bukan sahaja download, malah kita boleh upload video dan disaksikan oleh berjuta orang yang menggunakan Internet sekiranya video itu dapat menarik minat mereka.

Masalah Untuk Muat Turun.

Penggunaan data yang tinggi telah menjadi trend. Gambar bermutu (High Definition), Video Original, Lagu yang lebih terang bunyinya menggunakan data yang banyak. Ini semua menyulitkan urusan muat turun (download) kerana Pen Drive (Flash Drive) yang digunakan tidak dapat memenuhi keperluan pengguna.

Tahukah Anda…!!

Kita boleh menonton Cerita Kegemaran yang kita muat turun di Pen Drive (Flash Drive) di Television Digital yang ada menyediakan port USB.

Pada beberapa keadaan, kita memerlukan Pen Drive (Flash Drive) yang berkapasiti tinggi untuk menyimpan data sama ada untuk kerja atau video yang menggunakan lebih dari 4GB. Maklum lah pada zaman sekarang ni kebanyakannya menggunakan Grafik yang lebih berkualiti tinggi dan menggunakan data yang tinggi.

Untuk ini, Pen Drive (Flash Drive) berkapasiti 5GB memenuhi keperluan pengguna. Mungkin ada di antara pengguna merasakan bahawa Pen Drive (Flash Drive) 5GB masih tidak mencukupi, maka telah ada di pasaran……..

Kapasiti Pen Drive (Flash Drive) yang lebih tinggi….!!!

Advertisement:

Bright Flash Light

Pen Drive (Flash Drive).

Banyak keluaran yang ada di pasaran dan terdapat dalam berbagai-bagai bentuk, jenama dan kapasiti.

Apa yang paling penting ialah ia sesuai dengan peranti yang anda gunakan supaya proses upload atau download berlaku dengan lancar tanpa sebarang konflik.

Di sini adalah satu fenomina baru dari pengeluar Waterproof Pen Drive (Flash Drive)  terkemuka iaitu produk keluaran Gigaston.

411DTnZRYUL._AC_SY400_

Best Sell 32GB, 64GB, 128GB Flash Drive Real Capacity Pen Drive Thumb Pendrive Usb 3.0 Memory Stick U Disk (silver)+OTG conversion interface.

Nama Produk :
Gigaston 128GB Flash Drive.

Product Details

 • USB connection,support Hot plug & Play.
 • No external power supply .
 • Support different types of os.
 • Solid State Storage, Waterproof and electromagnetic proof.
 • Write protection switch.
 • Durable data storage.
 • Fast speed in write/read transfer.
 • Hardware Requirement: PC with USB connection,Notebook,MAC.
 • Life:>1 million times.
 • Capacity:32GB 64GB 128GB.
41IReYiGs5L._AC_SY400_

Service yang ditawarkan :

 • 7 hari tempoh pemulangan semula 
 • penghantaran dari luar negara .
 • Kategori Rating: 4.5 bintang dari 5.

Lain-Lain :

 • Produk baru disenaraikan.
 • Di antara produk paling laris.
 • Reaksi positive dari pembelian amat baik .

Rating:    ⭐️⭐️⭐️ ⭐️⭐️

Dapatkan set produk Combo pilihan anda (5 set pilihan) dengan potongan hampir RM200 dan dengan hanya satu harga penghantaran (shipping).

Flash Drive + Earphone

Dapatkan di Sini :

Nama Produk :

Gigaston 128GB Flash Drive

Advertisement:

128GB Kingstone Flash Drive

Ada masalah untuk membeli online…!!?

❌ takde akaun
❌ kad tak aktif online
❌ tak tahu cara
dah kene BLACK LIST

Kami akan bantu anda mendapatkannya.

Advertisement:

Hubungi Saya Di Sini :

E-mail: ainudin.mohamad@gmail.com

Website:  easylivingbiz.com

Advertisement:

Topik Berkaitan :

Advertisement:

Sertai (Like, Follow & Share) halaman FB “Easy Living” untuk pelbagai tips :

ELB Click Here

Advertisement:

Super Tough Smart Watch
Multi Purpose Jumper

Advertisement:

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s